middagen ägde rum på ryda i borås. en sexrätters meny dukades upp till levande ljus i ett arkitektritat uterum. denne arkitekt gav oss en inblick i arkitekturens konst och historia som verkar vara outtömligt rikt på skapande.
kock: lars olsson
tema: kockens favoriter med inslag av obeprövat
välkomstretare
pepparkaka med mascarpone
dryck:hjortronglögg
aptitretare
tempurafriterade svartrötter med youghurtdip (kryddat med koriander, chili och lime)
dryck:Gobelsburger Gruner Veltlin
förrätt
baconsallad med parmesan och varm sparris
dryck:gobelsburger gruner veltlin
huvudrätt
gorgonzolagratinerad fläskfilé med kronärtskocka och tomat. serverades med potatisgratäng
dryck:errazuriz est pinot noir
efterrätt
vaniljglass med hemkokt gräddig chokladsås toppad med jordgubbe
dryck:beerenauslese cuvee j andert
kaffe
jordnötskaka med mjölkchokladöverdrag
dryck:beerenauslese cuvee j andert
tack för en mycket trevlig afton
//kocken
lite senare smuttades det på tullamore drew innan vi somnade
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Tackar för en kanonafton med god mat och dryck i härligt sällskap.
Stort Tack!
När man tänker Baconsallad med parmesan och varm sparris, och inte minst vaniljglass med hemkokt gräddig chokladsås så spricker man upp i ett himmelskt leende och man ser ljuset mitt i allt höstmörker!!!
Lars, det var väldigt trevligt att vara hos dig/er och menyn var välkomonerade och mycket välsmakande. Du fick ju dessutom bjuda på ytterligare en målitd i form av frukost... inte dum den heller =).
Sa jag tack? Tack!
//Andreas - the Bowler
Skicka en kommentar