Den 16 Juni 2007 träffades Matskapet på Bankebergsgatan
för ytterligaren en trevlig tillställning i inmundigandets tecken.
Maria höll under kvällen hov om vett och etikett, vilket
var ytterst intressant. Det är mycket man inte vet...
Matskapet Meny 2007-06-16
Kock: Andreas Wiktorsson
Tema: Favoriter från Länder Kocken besökt.
Aptitrerare från Spanien:
Tapas – Serranolindad Ananas, Baconlindade dadlar samt Ört- och Chilimarinerad Ibericoost med paprika.
Dryck: Cava, Marques de Monistrol Rosé Reserva, Spanien (nr 7415)
100% Monastrell
Förrätt från Mexico:
Ceviche – Torsk, Pilgrimsmusslor, kräftstjärtar samt Mango marinert i lime, citron, olivolja, lök, chili och vitlök.
Dryck: Kloster Eberbach, Kabinett, Rheingau Riesling, 2006, Tyskland (nr 5810)
100% Riesling
Huvudrätt från Grekland:
Grekisk Stifado, kalv- och nöt-gryta i tomat och vin-fond, med ugnstekta rotfrukter.
Serverades med Grekisk Bondsallad, Tzatsiki samt bröd.
Dryck: Serrata Belguardo, Maremma Toscana, Italien (nr 22955)
65 % sangiovese, 30 % cabernet sauvignon och 5 % merlot.
Efterrätt från Sverige:
Fläderglass med jordgubbssås på färska svenska bär med ett stänk av citron.
Dryck: Sött vitt vin: Beerenauslese Cuvée, Neusiedlersee, Österike (nr 4589)
50% Welschriesling och 50% Scheurebe
Sött Mousserande vin: Asti Araldica, Italien (nr 7750)
100% Moscato
Ostbricka:
Grana Padano; Italiensk Hårdost.
Chevre; Fransk getost
Altasse Rödkittsost
Endivesallad
Gröna vindruvor
Fikonmarmelad
Olivkex
Dryck: Se efterrätt.
Stort tack för en trevlig kväll.
//Kocken
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Kommer länge minnas denna ljuva kväll. Maten är energi för själen medan drycken är balsam för densamma. Tackar enligt "vett och etikett" skriftligt för den goda middagen och det trevliga sällskapet.
Skicka en kommentar