28 februari 2007

Matskapets middagsmeny med GI-tema den 17:e februari, Kock Fredrik Appelgren

Började med lite välkomstdricka i form av Rosatti? Bubbel

Förrätt: Chilikryddade squashplättar med rökt lax
Castillero del Diablo Chardonnay, 2005 (nr 2075)

Cheddarsoppa
Torres Don Miguel Gewurztraminer-Riesling, 2006 (nr 6055)

Stufade alla Fiorentina (nötkött i rödvin)
Peppoli Chianti Classico, 2004 (nr 32231)

Osttallrik
Gruyere med varm fikon/lagerbladsmarmelad
Chevre med ljummen honung och rödlök
Ungsbakad päronskiva med mögelost
Churchill’s Late Bottled Vintage, 2000 (nr 8016)

Mjölkchokladstårta med varm hallonkräm
Moscatel de Setúbal, 2000 (nr 8011)

1 kommentar:

Ante sa...

En mycket fin meny och en fantastisk tillställning bjöd Fredrik och Lars på. Timmarna bara rullade iväg. Kul med lite allmämbildning i vett och etikett, det kan säkert behövas.
Next time at my place!
Vi ses där.
Ha det gott kära vänner.
//Andreas