10 november 2007

Matskapets meny 13 oktober 2007

middagen ägde rum på ryda i borås. en sexrätters meny dukades upp till levande ljus i ett arkitektritat uterum. denne arkitekt gav oss en inblick i arkitekturens konst och historia som verkar vara outtömligt rikt på skapande.

kock: lars olsson
tema: kockens favoriter med inslag av obeprövat

välkomstretare
pepparkaka med mascarpone
dryck:hjortronglögg

aptitretare
tempurafriterade svartrötter med youghurtdip (kryddat med koriander, chili och lime)

dryck:Gobelsburger Gruner Veltlin

förrätt
baconsallad med parmesan och varm sparris

dryck:gobelsburger gruner veltlin

huvudrätt
gorgonzolagratinerad fläskfilé med kronärtskocka och tomat. serverades med potatisgratäng

dryck:errazuriz est pinot noir

efterrätt
vaniljglass med hemkokt gräddig chokladsås toppad med jordgubbe

dryck:beerenauslese cuvee j andert

kaffe
jordnötskaka med mjölkchokladöverdrag

dryck:beerenauslese cuvee j andert

tack för en mycket trevlig afton
//kocken

lite senare smuttades det på tullamore drew innan vi somnade

2 kommentarer:

Bluesbrother sa...

Tackar för en kanonafton med god mat och dryck i härligt sällskap.

Ante sa...

Stort Tack!
När man tänker Baconsallad med parmesan och varm sparris, och inte minst vaniljglass med hemkokt gräddig chokladsås så spricker man upp i ett himmelskt leende och man ser ljuset mitt i allt höstmörker!!!
Lars, det var väldigt trevligt att vara hos dig/er och menyn var välkomonerade och mycket välsmakande. Du fick ju dessutom bjuda på ytterligare en målitd i form av frukost... inte dum den heller =).
Sa jag tack? Tack!
//Andreas - the Bowler