11 september 2013

Från naturens egna skafferi

En mörk höstdag på Nya Zeeland träffades Matskapet för trevligt samkväm med allvarsamma undertoner. Sällskapets gemenskap ger dock alltid ljus i tillvaron.






Förberedelserna med dukningen är klar och nu inväntas bara gästerna.




Väl på plats inleddes aftonen med god must från de egna äpplena som ackompanjerades av små saltiner med brie och lufttorkad skinka.
Musten fick höga betyg.


Efter de inledande enkla snittarna bjöds en på bild ej dokumenterad macka. Detta i form av en skiva surdegsbröd som fick angöra bas åt skivad älgstek toppad med smörstekta kantareller och rårörda lingon. Till mackan bjöds det Ale i form av Boddington.
SOm huvudrätt bjöds på hembakad pasta lite grönt och oxfilé och kalvfilé. Pastan hade blandats med lite fin olivolja och fint hackad chili.
Till varmrätten bjöds det enklare vinet

Castello Vicchiomaggio Ripa delle More 2009 IGT

  Ett vin som värden hade andel i vingården via www.wineshare.se
Vinet och maten lät sig väl smakas.
Som dessert bjöds på en jordgubbspannacotta med hemlagad lakritsglass, och varm jordgubbssylt.
Som crisp till detta hade bakats tunna rån.
Till desserten  bjöds det Castion Moscat d'Asti (7873 på Systembolaget)
Efter en som vanligt trevlig kväll summerades en lyckad afton med mer ljus och glädje.

Inga kommentarer: