Nyår firades återigen med Matskapets medlemmar och deras respektive med familjer.
För att alla skall hitta till vår senaste medlem Anna var tanken att vi skulle börja Nyårsafton där med lite glögg, pepparkaka och lite andra godsaker. Visst, vi började där allihop men att hitta dit var värre för somliga, i tid för samtliga men väl där började vi något som skulle visa sig bli en underbar kväll.
Vad Matskapet går ut på har redan ättlingarna förstått och det handlades med allehanda matvaror i den nyöppnade affären på Nya Zeeland. dit hela sällskapet förflyttat sig efter glöggen.
Här fick de yngsta lite mat i form av delikatesser som köttbullar och makaroner.
Vi vuxna inledde med en utsökt Rödbetscarpaccio.
Till den serverades en utsökt Cremant rekommenderad av en annan Matskapsmedlem än kockarna till förrätten. Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut nr 7688
Då fotografen stundtals hade tankarna på annat håll fattas det lite foton för kvällen. Kanske andra Matskapare som kan bidra med bilder? Vi saknar som ni redan märkt bilder från glöggen. Men vi har inga bilder från nästa rätt som var en soppa.
Värdarna på Nya Zeeland serverade en Mandelpotatissoppa med souvas, löjrom och gröna äpplen som mellanrätt. Till den serverades Malborough Saint Clair Sauvignon Blanc. Nr 6382
Sedan var det filmtajm för de som önskade.
Näste kock som gjorde en utsökt anrättning som startade upp vistelsen på Hyllan var Kristian. Bilder från den utsökta lammytterfilén saknas liksom namnet på vinet.
Efter detta var det dags för Anna's elddop. Hon hade fått äran att ansvara för kvällens huvudrätt.
För att känna sig trygg tog hon hjälp av ett erfaret Matskapsess (Maria) .
Upplagt och klart för servering.
På tallriken fann vi en utsökt och smaklig älggryta med ris och tillbehör.
I glasen fylldes det på med en Brolio. 2705 (tror jag det var, rätta gärna annars)
Middagen avslutades med Olssons utsökta dessert. Det var inte en, inte heller två utan tre desserter på tallriken. Mjölkchokladmousse på en mandelbotten. Intill denna en hemlagad vaniljglass med en skorpa av vit choklad. Den tredje delen var ett inkokt päron. Allt toppat med lite jordgyubbar och sylt. Vad som hälldes i glaset har minnet svikit mig om men hoppas Lars snart kan korrigera detta.
Vi gick sedan ut i kylan för att klinga glasen med lite moussernade...
...se på det fina fyrverkeriet som inköpts av en Matskapare.
För att sedan gå in i dimman.
Väl inne i dimman tog killarna en jordskredsseger i ett quiz författat av quizmaster Fredrik.
Summerat blev det som alltid en hellyckad kväll.
Vi ses snart igen den 27:e februari i Ryda.
05 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar